Dat mogen we wel zeggen, met trots! Waarom is de Surinaamse keuken zo leuk en lekker?

1. Het begint allemaal met de geweldige mix van bevolkingsgroepen in Suriname:

  • Hindoestanen
  • Creolen
  • Javanen
  • Chinezen
  • Europeanen
  • Joden
  • Libanezen
  • Brazilianen
  • Marrons
  • Indianen

suri

2. Iedereen ziet elkaar als Surinamer. Leuk he? Of je nou een (voorbeeld) Creool of Hindoenstaan bent, in Suriname zijn we lekker down to earth! Alle bevolkingsgroepen leven harmonieus naast elkaar, met als hoogtepunt en uniek in de wereld: De moskee en de synagoge staan vredig naast elkaar!

cultuur

3. Suriname heeft een lekker klimaat. Onder aangename temperaturen voel je jezelf lekkerder, ben je vrolijk = Surinaams. Het land ligt in de tropen, en het is er gemiddeld tussen de 23 en 32 graden. Er is in Suriname geen sprake van lente, zomer, herfst of winter, maar Suriname kent een tweetal regenseizoenen en tweetal droge seizoenen.

blauwmeer

4. Bij feesten en gezelligheid hoort eten, let op: heel veel eten! Of je nou langs gaat bij iemand, een verjaardag hebt, of het is oud en nieuw: De gastvrouw/gastheer slooft zich lekker uit, met de BBQ aan en heerlijk Saoto, Roti, Nasi, Bami, Fiadoe en lekkere Bara’s met chutney en een lekkere kom Dawet, Orgeade en schaafijs erbij,

sate

5. Alle bevolkingsgroepen koken met elkaar. Dit is gewoon in 1 woord: GE-WEL-DIG! De bekende gerechten uit Suriname komen van de verschillende groepen van origine: Roti van de Hindoestanen, Moksie Alesie van de Creaolen, Nasi & Bami van de Javanen en Chinezen en Pom van de Joden, en zo kan je nog wel even doorgaan! In de afgelopen decenia zijn de geheimen van alle culturen vermengd tot de Surinaamse gerechten en lekkernijen wat zorgt voor oog- en tongstrelende hoogstandjes!
Benieuwd naar alle recepten? http://www.surinaamseten.nl/recepten.html

nasi

6. Nu weet je wat Faja Lobi is: Alle Surinaamse gerechten en lekkernijen verwerkt in Authentieke producten en verpakkingen, met 1 doel: Iedereen verwennen met deze heerlijke en kleurrijke keuken waar iedereen uit Suriname met liefde aan heeft bijgedragen. Uiteraard in een hand-omdraai te bereiden, van woksauzen tot marinades en sambals/smaakmakers tot rijst, snacks, soep, frisdranken, roti bakmeel en meer: http://www.surinaamsetenonline.nl/producten/, met onder elk product ook heel veel recepten.

foto1