Infographic #2 is een feit! Het heeft even geduurd totdat we de tweede afhadden… Maar we hebben de software nu onder controle, zodat we veel leuke en informatieve video’s kunnen ontwikkelen, naast onze kookvideo’s! Vandaag gaat het over de heerlijk en sterk ruikende specerij, die we allemaal wel kennen:

Wat is Kaneel (ceylonkaneel, cinnamomum verum, cassia of kassie)?

  1. Kaneel is een veelgebruikte specerij in de keuken, snoep en speciaal dranken.
  2. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom.
  3. Er zijn 4 varianten:
    – Originele kaneel
    – Ceylonkaneel
    – Cinnamomum verum
    – Cassia / kassie en is wat branderiger als de Ceylonkaneel.
  4. Kaneel komt voor het grootste gedeelte uit India, Sri Lanka en Indonesië.
  5. Kaneel wordt gebruikt in veel Surinaamse gerechten als smaakmaker in zoete gerechten.

112

Dit vind je misschien ook leuk