Iedereen is er wel gek op: Pannenkoeken! Wat is het eigenlijk? We weten natuurlijk allemaal hoe het eruit ziet en hoe het smaakt. Een pannenkoek is een gerecht gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout en daarna in een koekenpan wordt gebakken. Mensen maken er een sport van om het omdraaien en werpen in de pan zo mooi, bijzonder en creatief mogelijk te maken.
Je eet een pannenkoek los, opgerold of geplooid en veel mensen eten het met een zoete of hartige vulling erin: de meest voorkomende vullingen zijn: stroop, poedersuiker, appel, jam, honing, kaas of spek.

Nou en nu de Surinaamse pannenkoeken! Met invloeden van veel culturen, is dit een heel leuk en lekker gerecht geworden. Je kan hem eten op dezelfde manier (zie boven) zoals je de normale pannenkoek eet, of je eet hem lekker los door zijn diepe zachte smaak. De kookvideo legt in stappen uit hoe je de Surinaamse pannenkoek het beste bereid 🙂

Hoe bereid je Surinaamse pannenkoeken?

33b. Foto Surinaamse pannenkoek-small

Wist je dat we ook al eens eerder de enige echte Surinaamse flensjes recept hebben gepubliceerd?

Klik op de afbeelding voor het recept!

flensjes

SWADISH KHANA!    NJANG SWIETIE!    SELAMAT MAKAN!    EET SMAKELIJK!    KOME DUSHI!